Ticker

6/recent/ticker-posts

Tata Cara Sholat Tasbih oleh Kyai Bubung Nizar


Tata Cara Sholat Tasbih

Sumber : Kitab, Bajuri Juz 1 Hal 135-136 (alawiyah) & Kitab Busyrol Karim Hal 117 (haromain)

Ku Pimpinan Pesantren Almukhtariyah Rancamacan, Kyai Bubung Nizar. Beliau adalah ketua MDS Rijalul Ansor Kota Tasikmalaya.

Berikut adalah pembahasannya.

Sholat tasbih sadayana 4 Rokaat, 300 kali maca tasbih / 75 kali dina steiap rokaatna.  Pelaksanaan anu afdol lamun dina waktos siang 4 rokaat di sakali  salamkeun, pami dilaksanakeuna dina waktos wengi di duakali salamkeun. 

Bacaan tasbihna nyaeta :

سُبْحَانَ الله وَاْلحَمْدُ لله وَلاَ اِلهَ اِلاَّ الله وَالله اَكْبَرْ 

Imam Al-Gozali dina Kitab Ihya Anjeuna nambihan ku lafadz

لاَحَوْلَ وَلاَقُوَّةَ اِلاَّ باِللهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيْمِ

Sholat tasbeh dianjurkeuna dina setiap dinten, pami te mampu, saminggon sakali, teu mampu maka sasih sakali, teu mampu maka satahun sakali, teu mampu maka saumur hilrup sakali. Lamun teu mampu keneh/teu ngalaksanakeun salama hirup eta kaasup jalma anu lalawora dina beragama.


MENURUT QAOUL MU’TAMAD :

- 15 x maca Tasbih saba’da Fatihah/saba’da fatihah&suroh (nalika nangtung)
- 10 x maca Tasbih dina waktos ruku’
- 10 x maca Tasbih dina waktos I’tidal
- 10 x maca Tasbih dina waktos sujud ka hiji
- 10 x maca Tasbih dina waktos diuk antara dua sujud
- 10 x maca Tasbih dina waktos sujud ka dua
- 10 x maca Tasbih dina waktos istirahat (bada sujud ka dua) / sateuacan Maca Tasyahud Akhir


MENURUT QAOUL DZO’IF :

- 15 x maca Tasbih Sebelum Fatihah
- 10 x maca Tasbih dina saba’da fatihah/sebelum ruku’
- 10 x maca Tasbih dina waktos ruku’
- 10 x maca Tasbih dina waktos I’tidal
- 10 x maca Tasbih dina waktos sujud ka hiji
- 10 x maca Tasbih dina waktos diuk antara dua sujud
- 10 x maca Tasbih dina waktos sujud ka dua

- Dina Rokaat ka 1 Ba’da Fatihah Maca Suroh Al-Jaljalah
- Dina Rokaat ka 2 Ba’da Fatihah Maca Suroh Al-Adiyat
- Dina Rokaat ka 3 Ba’da Fatihah Maca Suroh Al-Takatsur
- Dina Rokaat ka 4 Ba’da Fatihah Maca Suroh Al-Ikhlas

MAOS SUROH YASIN

- Yasin anu kahiji nyuhungkeun diseueurkeun Rezeki anu Halal
- Yasin anu kadua Nyuhungkeun dipanjangkeun yuswa pikeun ibadah
- Yasin anu katilu nyuhungkeun ditetepkeun iman islam dugi ka maot

Pimpinan Pesantren Almukhtariyah Rancamacan, Kyai Bubung Nizar



Salam Teras,


Keyword :
sholat tasbih manfaat, doa sholat tasbih pdf, waktu sholat tasbih, cara sholat tasbih yang betul, keajaiban sholat tasbih, sholat tasbih berjamaah atau sendiri, sholat tasbih untuk apa, kelebihan sholat tasbih, waktu sholat nisfu sya ban sendiri, doa sholat nisfu sya ban, niat sholat nisfu sya ban, sholat nisfu sya ban berapa rakaat, sholat nisfu sya ban 2020, niat nisfu sya ban, cara sembahyang nisfu sya ban, niat sholat sunnah nisfu sya ban

Post a Comment

0 Comments